Учители

Зорница Зайкова

Основател, учител Ащанга йога

Първата среща на Зорницa с йога е в ранна детска възраст, когато я завеждат на практика на Венцислав Евтимов в НСА. Връща се сама в залата отново, когато е на 11.  Още оттогава йога се превръща в начин на живот за нея и неразделна част от израстването ѝ.  Години практикува и преподава по системата на Шивананда йога, докато през 2011г. случайно попада на видео за Ащанга йога и се посвещава на метода.

През 2017 г. , заедно с Александър Тодоров, основава Тристана Ащанга йога София. Стреми се да създаде общност, в която ащанга йога да се преподава и учи по традиционния начин. Вече 6 години води ежедневена майсор програма, провежда водени практики, работилници и семинари. Организира йога лагери и семинари.

През годините има възможност да практикува с изключителни международни преподаватели и открива своя учител в лицето на Дейвид Робсън. Преминава през различни обучения, семинари и майсор класове с Дейвид Робсън, Йелена Весич, Адам Кийн, Кино МакГрегър, Кристофър Кон, Майкъл Скаборт, Ник Евънс, Манджу Джойс  и други.

През 2019 г. преминава през интензивен учителски курс в Загреб с Дейвид Робсън и Йелена Весич.

От 2022 г започва да практикува под ръководството на Марк Гаро (Marque Garaux auth. Level 2). 

 

Зорница има интереси в областта на женското здраве, йога при бременност и възстановяване след раждане. Взима участие в различни семинари и курсове – с Йелена Весич “Women and bandha”, Хармони Слейтър и др. Завършва обучение по системата на “Happy bones” за физически практики за борба с остеопорозата.

 

По професия е предучилищен педагог и работи активно с деца. Води занимания по йога за деца, както и езикови обучения. 

Завършва инструкторския курс “Играя и работя с деца и младежи” в с. Гудевица към НЧ Бъдеще сега, включващ съвременни педагогически теории и практики, неформални методи за учене и личностно развитие. Занимава се с организацията и провеждането на детски приключенски и образователни програми.

Люси Кирилова

Ащанга йога

Люси практикува Ащанга йога от 9 години. Започва с Ирина Бъчварова и през първите години отказва да приема правилата и дисциплината на Ащанга, практикува избирателно и има хиляди въпроси защо трябва да прави нещата по един или друг начин. Бунтува се срещу метода, правилата, учителите. Въпреки това винаги се  връща към Ащанга, не спира да учи метода и общува с много ащанга съмишленици. Решението да се посвети на редовна практика по метода взима, докато преживява труден за нея момент от живота. В този период няма достъп нито до учител, нито до ащанга йога общество, на които да разчита за подкрепа. До ден днешен смята, че това е най-доброто нещо, което е правила за себе си. 

“Редовната си практика започнах от нулата, като постепенно добавях асани и изграждах практиката си, имайки вече стабилна основа и задълбочени теоретични знания отпреди. Всички въпроси изчезнаха от само себе си в процеса на практика, осъзнавайки мъдростта зад правилата и всички указания, които преди не разбирах. Моята практика е външният израз на любовта и уважението ми към самата мен. Физическите ползи от практиката за мен винаги са били вторичен продукт, но пък те многократно подобряват качеството ми на живот. “

Люси е учила и е практикувала с Маша Недева, Саша Смиркин, Крис Кон, Дейвид Робсън, Зорница Зайкова, Кирил Йорданов.

Следете програмата за извънредни практики с Люси в Тристана.

 

Стоян Георгиев

Ащанга йога

Стоян се интересува от Йога като философия и път за самоусъвършенстване от тийнейджърските си години. От 2014, вече 9 години, практикува йога (хатха, след което Ащанга Виняса) редовно. 

Посещава редица семинари и обучения, където практикува и учи на живо под ръководството на едни от най-добрите учители в Ащанга йога: Ирина Бъчварова (Бг), Кирил Йорданов (Бг), Нат Ларкин (Анг), Дейвид Гаригес (Анг) и Дейвид Робсън (Кан), който и приема и за свой учител в Ащанга йога. 

Започва да преподава през 2017 г. в град Пловдив, а през април 2023 става част от семейството на Тристана!

 

Стоян се занимава с Юмейхо терапия и тай масаж. Практикува Акро йога.