Учители

Зорница Зайкова

Основател, учител Ащанга йога

Първата среща на Зорницa с йога е в ранна детска възраст, когато я завеждат на практика на Венцислав Евтимов в НСА. Връща се сама в залата отново, когато е на 11.  Още оттогава йога се превръща в начин на живот за нея и неразделна част от израстването ѝ.  Години практикува и преподава по системата на Шивананда йога, докато през 2011г. случайно попада на видео за Ащанга йога и се посвещава на метода.

През годините има възможност да практикува с изключителни международни преподаватели и открива своя учител в лицето на Дейвид Робсън. Преминава през различни обучения, семинари и майсор класове с Дейвид Робсън, Йелена Весич, Адам Кийн, Кино МакГрегър, Кристофър Кон, Майкъл Скаборт, Ник Евънс, Манджу Джойс и други.

През 2019 г. преминава през интензивен учителски курс в Загреб с Дейвид Робсън и Йелена Весич.

През 2017 г. , заедно с Александър Тодоров, основава Тристана Ащанга йога София. Стреми се да създаде общност, в която ащанга йога да се преподава и учи по традиционния начин. Води ежедневена майсор програма, провежда водени практики, работилници. Организира йога лагери и семинари.

По професия е детски учител. Преподава немски език на деца на възраст между 2 и 7 години, води занимания по детска йога и подготовка на деца за първи клас.

Люси Кирилова

Ащанга йога

Люси практикува Ащанга йога от 9 години. Започва с Ирина Бъчварова и през първите години отказва да приема правилата и дисциплината на Ащанга, практикува избирателно и има хиляди въпроси защо трябва да прави нещата по един или друг начин. Бунтува се срещу метода, правилата, учителите. Въпреки това винаги се  връща към Ащанга, не спира да учи метода и общува с много ащанга съмишленици. Решението да се посвети на редовна практика по метода взима, докато преживява труден за нея момент от живота. В този период няма достъп нито до учител, нито до ащанга йога общество, на които да разчита за подкрепа. До ден днешен смята, че това е най-доброто нещо, което е правила за себе си. 

“Редовната си практика започнах от нулата, като постепенно добавях асани и изграждах практиката си, имайки вече стабилна основа и задълбочени теоретични знания отпреди. Всички въпроси изчезнаха от само себе си в процеса на практика, осъзнавайки мъдростта зад правилата и всички указания, които преди не разбирах. Моята практика е външният израз на любовта и уважението ми към самата мен. Физическите ползи от практиката за мен винаги са били вторичен продукт, но пък те многократно подобряват качеството ми на живот. “

Люси е учила и е практикувала с Маша Недева, Саша Смиркин, Крис Кон, Дейвид Робсън, Зорница Зайкова, Кирил Йорданов.

Следете програмата за извънредни практики с Люси в Тристана.