Практики

Ащанга йога - майсор стил

Майсор практиките представляват самостоятелна практика в група. Учителят въвежда учениците индивидуално в серията и им дава нови пози, когато са усвоили предишните. Всеки практикуващ получава персонални напътствия и асистенции.

Майсор сесиите са подходящи за всички нива практикуващи – от абсолютно начинаещи до напреднали. 

В майсор класа ще получите индивидуално внимание и ще развиете практика, съобразена с Вашите физически възможности.

В майсор класовете следваме собствения си дъх, задълбочавайки фокуса и медитавните си умения. Ако ученикът има някакви физически ограничения или наранявания, учителят може да даде индивидуални инструкции как да се подходи към практиката по безопасен начин.

Можете да дойдете по всяко време в обявения времеви прозорец, стига да завършите практиката си преди края му.

Майсор класовете са всеки делничен ден (с изключение на дните на новолуние и пълнолуние) сутрин от 7:00 до 10:00 и вечер от 17:30 до 20:30.

Ако сте начинаещи, началните часове на практиките сутрин са 7:00 и 8:30,  а вечер – 17:30 и 19:00.

Ащанга йога - водена практика

Водените часове са групови практики, при които всички практикуващи се движат в синхрон, а учителят води, отброявайки винясите на санскрит. Това ни помага да научим и да изпълняваме правилно винясите в практиката, да дишаме правилно и да се запознаем с имената на позите. 

Желателно е всички да са 10-15 минути по-рано, за да може практиката да стартира навреме. 

Тези класове не са подходящи за начинаещи.

Необходимо е познаването и практикуването на Половин Първа серия (до Навасана), Half Primary. Традиционно във водената практика практикуваме само позите, които са ни дадени от учителя в Майсор класовете. Тук не е моментът за опитване на нови пози, тъй като рискуваме да се контузим. Ако правим по-малка част от серията, спираме до последната ни поза преди моста и изчакваме финалната част, към която отново да се включим.

Водената практика е всяка събота от 9:00 и включва Цяла Първа серия (Full Primary). Необходимо е да заявите участие от предната вечер.