Блог

Последни статии

Слънчевите поздрави в традицията на Ащанга йога

Зорница Зайкова

Повече информация →

Йога у дома

“Как да изградим редовна практика вкъщи”
Зорница Зайкова за списание SOhealth

Повече информация →

Йога през зимата

Зимата бързо бързо дойде. Може би вече застудяването се е отразило и на личната ви практика? Доста по-сковани сме, особено рано сутрин. Потим се по-малко и позите, изискващи гъвкавост, стават по-предизвикателни.
Ето няколко съвета за йога практиката ни през този сезон.

Повече информация →

Нека се пазим взаимно!

Нека се пазим взаимно!   Приятели, нека бъдем отговорни и се грижим за нас и здравето на околните ни!   Важно! Моля, прочетете, за да …

Повече информация →

Тристана в Патреон

За да продължим да поддържаме общото ни пространство и да се развиваме като учители, имаме нужда от Вашата помощ. Създадохме профил на Тристана в платформата Patreon, в която всеки може да се включи и да допринесе.

Повече информация →

Ащанга йога от учител на ученик

В Ащанга йога има традиция, която се нарича парампара. Това е знание, което се предава последователно от учител на ученик. В превод от санскрит обозначава принципа на предаване на знанието, базирано на директен и практически опит. Той е в основата на всяка линия: учителят и ученикът формират връзките във веригата на преподаване, която се предава от хиляди години.

Повече информация →

Фундаментални асани в Ащанга йога

Методът на Ащанга йога се фокусира, първоначално върху практикуването на асани, с цел да се подобри здравето на практикуващия, а тялото му да стане по-силно и гъвкаво. Това води неусетно до баланс на ума и контрол върху сетивата.

Повече информация →