Юмейхо терапия

Запазете час за индивидуална сесия Юмейхо с Йоана Мустакерска!

ЮМЕЙХО е цялостна профилактично-лечебна терапия за възстановяване на жизнените сили на организма чрез хармонизиране на човека с природата и нейните естествени закони. Разбирането в ЮМЕЙХО се основава на корекция на таза, гръбначния стълб и всички стави.

 

Запазването на час  става на телефон 0898770905.

Възможни часове:

От понеделник до петък началният час на сесията ви може да бъде между 18:00 и 19:30, а в събота и неделя – между 10:00 и 18:00.

Продължителност на сесията:  60 – 80 минути

Цени:

Стандартна цена: 90 лв.

Цена за 4 процедури (валидни в рамките на 2 месеца): 320 лв.

Важно! За практикуващите в шалата има отстъпка.

За практикуващи: 70 лв.

Човешкото тяло е единна система от лостове – стави и връзки. Изместването на която и да е става със сигурност предизвиква изместване на всички останали по един или друг начин в различна степен.

Централна опора е гръбначният стълб, а мястото на пресечната точка с таза е центърът на тежестта. Тазът е основата на нашето тяло. Когато той поддаде, тоест има някакво изместване, тогава цялата костна система реагира посредством болки в ставите, мускулни спазми, скованост, прищипване на нервите. Реагира целият организъм. Нарушава се кръвообръщението, лимфният поток, храненето на тъканите. Нарушава се хармонията в цялото тяло. Оттук и работата на вътрешните органи.

ЮМЕЙХО терапията е като виртуозен диригент, който управлява огромен оркестър, като го кара да звучи хармонично и съгласувано чрез методично прилагане на набор от мануални техники, възстановяващи функционалния баланс на човешкия организъм.

Терапията прилага мъдростта на Изтока, култивирана хилядолетия. Неин основател е Масаиуки Сайонджи, който се посвещава на изучаване на лечебни подходи и практики, особено на китайски и японски такива, като Zheng Ti Fa – техники и рехабилитация, прилагани в будистките манастири в Китай, Shiatsu и др., систематизирайки ги в своя система, наречена хълбочно изправяща притискащо-разтриваща терапия. Въпреки, че терапията е замислена като профилактика, тя се налага като лечебно-терапевтичен метод.  ЮМЕЙХО повлиява и лекува множество болестни състояния, като: гръбначни изкривявания, дископатии, ишиасни болки, невралгия, главоболие, мигрена, полова слабост, безплодие, наднормено тегло, хипертония, психични и нервни разстройства, отпадналост, честа умора, раздразнителност и др.

Методът снема напрежението и възстановява еластичността на мускулите, активира енергийните центрове и канали, както и биологично активни точки по цялото тяло. Чрез тях се предизвиква биодинамична корекция на цялата мускулно-скелетна система, нормализира се съдовия тонус, премахват се неврологичните нарушения, болките, нормализира се метаболизма, дава се старт за самолечението на организма.

Повече за терапевта:

За Йоана всичко започва с книгата „Затворът” – началото на дълъг път, разчупващ решетките на собствения ни ум, зад които сами сме се поставили.

 

Прочита на книгата завежда Йоана в Добрич при автора й, Христо Илиев – йога учител и скулптор, личност, вдъхновила я да тръгне по стъпките на йога. Следват години самостоятелна практика, направлявана от Учителя при срещи и посещения на негови семинари.

 

Практиката води до търсене, благодарение на което открива Ащанга йога, в която се влюбва при първия досег, любов, която продължава до ден днешен.

 

В продължение на години българският народен танц е неотлъчен спътник в живота й. Магията на танца, енергията, която се предава, хващайки ръката на човека до теб, обхванат от същия плам, носи несравнимо удовлетворение и магнетично въздействие върху духа.

 

Любовта към животните, търсенето на единство с природата отвеждат Йоана при бъдещия й съпруг, майстор по конна стрелба с лък и естествени взаимоотношения с конете. Така животът й продължава в полите на Чепън планина – сред коне, лъкове и монголски юрти. Изповядвайки максимата, че конят, като живо същество, олицетворява природата, а лъкът е ключът към себепознанието, открива ново ниво на осъзнатост.

 

Физическите способности и състоянието на съзнанието са фонът, който създава нашето отношение и нагласа към живота. Тялото и съзнанието са свързани. Най-лесният начин за въздействие върху съзнанието е чрез физическото тяло. Ето защо за изчистване и успокояване на съзнанието ни е нужно здраво и балансирано тяло, което получаваме чрез собствени усилия или с помощта на външно въздействие.

 

Точно това обръща погледа на Йоана към алтернативните начини за възстановяване на енергията и баланса в тялото. Сертифицирана е от Центъра за следдипломна квалификация на Националната Спортна Академия „Васил Левски” по класически азиатски и антицелулитен масаж в класа на проф. Лейла Крайджикова. Няколко години по-късно защитава изпит и получава диплома, издадена от „Международния Институт по Превантивна Медицина” в Токио, Япония. Член е на „Юмейхо Сдружение България”. Взима активно участие в различни семинари в тази област. Практикува Юмейхо терапия в кабинет към Школата на „Пътя на коня и лъка”.