Ashtanga yoga Intensive with Marque Garaux

От Тристана Ащанга йога София 

с изключителна радост Ви каним на

 

Ashtanga Intensive with Marque Garaux

 

Интензивен семинар за Ащанга йога с Марк Гаро

 

от 28 до 31 октомври 2022

в Тристана Ащанга йога,

София, България

 

Един от най-вдъхновяващите и зареждащи учители в традицията на Ащанга йога, Марк Гаро, ще ни гостува през октомври! ❤️

 

Това е изключителна възможност за всички нас да се докоснем до енергията на Марк, да получим нови знания за практиката и индивидуални насоки и да практикуваме под наблюдението на един толкова опитен учител!

 

За мен е изключителна чест, че Марк прие поканата ми и ще пропътува пътя от Охайо, за да е с нас! 🥰

Семинарът е подходящ за всички нива практикуващи! Начинаещите са добре дошли! 

Практиките ще са изключително полезни и за практикуващи и учители в други стилове йога, които биха искали да задълбочат познанията си в метода и в правилното изпълнение на асаните. 

 

Марк е вдъхновение! ❤️

 

Нека го посрещнем в България подобаващо!

 

Зорница

 🧘‍ Кой е Марк Гаро?

 

Марк Гаро, ветеран от морската пехота на САЩ, дългогодишен катерач и като цяло любител на всички активности на открито, открива Ащанга йога, докато търси различни начини за облекчаване на болката в долната част на гърба си. След като забелязва почти незабавна физическа промяна, Марк бавно започва да вижда и други положителни промени, които се случват в живота му. Тъй като в района няма учители по Ащанга, той няма друг избор, освен да става рано и да практикува със съпругата си преди работа всеки ден. През това време Марк присъства на 200-часово обучение за учители и няколко семинара и интензивни обучения по Ащанга, за да задълбочи разбирането си за тази красива система.

    През есента на 2014 г. Марк решава да тръгне по стъпките на учителите, които уважава най-много, и кандидатства за обучение в K. Pattabhi Jois Ashtanga Yoga Institute (KPJAYI). Марк е приет и прекара първите 2 месеца на 2015 г. в Майсор, Индия, учейки под ръководството на R. Sharath Jois. След това първо пътуване, Марк практикува с Шарат по време на множество турнета в САЩ. Връща се в Индия няколко пъти и практикува както под наблюдението на Шарат, така и със Сарасвати. Марк получава благословията като оторизиран учител ниво 2 от Шарат на 12 декември 2017 г. по време на сутрешната си практика (Authorised Level 2).

    Марк и съпругата му Сара са собственици на Great Lakes Ashtanga Yoga, която се намира на осем залесени акра в Женева, Охайо. Те предлагат пълна  Майсор програмa, частни уроци и семинари.

📍Какво включва семинарът?

 

3 Ащанга йога Майсор стил практики

1 Ащанга йога водена практика

2 Йога семинара 

1 Дискусия, философия

Време за въпроси и отговори

 

📜Програма:

 

Петък – 28.10.

18:00 – 19:30 – Водена практика Първа серия

 

19:45 – 20:45 – Дискусия, философия, въпроси и отговори, запознаване

Събота – 29.10.

 

7:00 – 10:00 – Майсор практика 

 

Майсор класовете са време, през което ученикът може да получи индивидуални насоки и инструкции от учителя и да изгради собствена практика, която да развива с времето. Този индивидуален подход ни пази от травми и позволява майсор часовете да са подходящи и за абсолютно начинаещи, и за напреднали. 10:30 – 12:30 – Семинар 1

Lift up : анатомия, тренировки, въпроси и отговори

 

Ключът към безпроблемно изглеждане на сила е да разберете основните правила на гравитацията и баланса. Катеренето учи Марк, че гравитацията винаги действа върху физическите ни тела. То никога не почива. За да създадем илюзията за безтегловност, трябва да работим по-усърдно и по-умно. По време на този 2-часов семинар Марк ще обясни как да се насочим към специфични мускулни групи, които са от ключово значение за изграждането на солидна основа, върху която можем да балансираме. Ще практикуваме много упражнения, включително ежедневните тренировки на Марк, след което следва време за въпроси и отговори.

 

Неделя – 30.10

7:00 – 10:00 – Майсор практика 

 

10:30 – 12:30 – Семинар 2

 

Intelligent Backbends: The Healing Practice of Spinal Extension

Лечебната практика на издължаване на гръбначния стълб

 

Начинът, по който се движите днес, оказва голямо влияние върху начина, по който ще се движите утре. Нашите ежедневни дейности и гравитацията влияят на привеждането на тялото напред. Меките тъкани, свързани с гръбначния стълб, неизбежно отслабват, с времето гръбначният стълб губи естествената си S извивка и често се появява хронична болка, която ограничава още повече движенията ни. Всичко това може да се избегне, ако се научите да противодействате на ежедневните модели на движение на тялото с интелигентна и балансирана йога практика. Присъединете се към Marque Garaux за анатомична дискусия, практическо приложение и въпроси и отговори.

 

Понеделник – 31.10

7:00 – 10:00 – Майсор практика 

📍Къде? 

Тристана Ащанга йога София 

Ул. Искър 54, ет. 2💵Колко ще струва? 

Супер ранно записване (до края на месец юли): 390 лв.

Ранно записване (до края на месец август): 420 лв.

Редовна цена: 450 лв.

📑Как става записването? 

 

За да запазите Вашето място, попълнете формата за записване:

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfVZjOqjXdfhk2wQZQy3f8-E64z_RKvuPQKkUjK6eu5hGUiwA/viewform?usp=sf_link

 

За допълнителна информация и въпроси, свържете се с нас на лично съобщение на страницата ни или на телефон 0899424747. 

 

https://www.facebook.com/TristanaYogaSofia/

 

💰За да запазите Вашето място, е необходимо капаро в размер на 100 лв.

Може да заплатите на място в Тристана Ащанга йога София (ул. Искър 54) или по банков път.

 

⚠️При отказ от страна на участник, заплатени суми не се възстановяват. 

 

Местата са ограничени. 

 

🙏