АЩАНГА ЙОГА с Кирил Йорданов в Пловдив: Силата на Постоянството

АЩАНГА ЙОГА:
Силата на Постоянството
с Кирил Йорданов
KPJAYI Mysore Authorized Level 1
 
9 – 11 април 2021
Гостуваме на Ащанга Йога Пловдив
_ _ _
 
Асана или изследването на физическата форма е началото на Пътя.

Регулирането на дъха засилва концентрацията на съзнанието.
Удържането на усилието ражда възможността да надникнем зад театъра на сенките и да открием истинския източник на знание и мъдрост.
 
Постоянството в практиката ни дава свободата да открием Себе си през автентичното преживяване на настоящия момент.
 
Промяната започва, когато моделът ‘какво правя’ е заменен в съзнанието ни от ‘как го правя’ и накрая ‘кой всъщност прави’.
 
 
Този път е много индивидуален, но за щастие винаги може да намерим Сангха или общност от съмишленици, която да ни подкрепи в това мистично себе-познание.
 
 
Кирил Йорданов пристига за втори път в Пловдив, за да сподели неговия поглед върху практиката на Ащанга Йога като път към вътрешен мир, свобода и духовна сила.
🔱
 
През 2017 г. Кирил става първият българин, оторизиран от Шарат Джойс в Майсор да преподава и да предава знанията си за метода на Ащанга йога. Той получава инициацията си в Ащанга йога на остров Крит през 2014, преминавайки първото си 120 часа обучение с Кристина Каритину.
След това посещава 5 поредни години института KPJAYI в Майсор, Индия и получава благословията на Парамагуру Шарат Джойс да преподава традиционния метод на Ащанга йога през 2017 (KPJAYI Mysore Authorized Level 1).
Три поредни сезона (2017-19) Кирил има изключителната чест да асистира на Гуруджи Шарат Джойс в Шалата – Института KPJAYI, днес вече познат като Sharath Yoga Center в Майсор, Индия. Това преживяване естествено води до дълбоко осмисляне на метода и неговото предаване.
Паралелно с ежегодните посещения и практика в Майсор, Индия, Кирил преминава и 200 часа интензивно обучение с Ричард Фрийман и Мери Тейлър в Боулдър, САЩ. Пътува и 5 пъти за месец в Токио, Япония, където практикува и изучава асистиране в Асана от КРАНТИ (Ренато Либонати).
Кирил е истински ентусиаст по отношение на Ведическата култура и философия, наречена Sanatana Dharma – вечен път или морално задължение. В Индия той изучава Мантра, Санскрит и философия с Брамини и Санскрит учени, винаги когато има възможност. Когато е в България или пътува , Кирил се опитва да поддържа тези практики, които допълват и усилват трансформиращата сила на Ащанга Йога.
 
🕉
Програма:
 
9 април | петък
18:30 – 20:30
Ащанга Йога Първа серия – водена практика
с традиционно виняса броене на Санскрит | Кирил Йорданов
Водените часове са групови практики, при които всички практикуващи се движат в синхрон, а учителят води, отброявайки винясите на санскрит.
Релаксация с Ханг | Саня Баракова
 
10 април | събота
9:00 – 12:00
Ащанга Майсор Стил Практика
Майсор практиките са самостоятелна практика в група. Учителят въвежда учениците индивидуално в серията и всеки практикуващ получава персонални напътствия и асистенции. Майсор сесиите са подходящи за всички нива практикуващи – от абсолютно начинаещи до напреднали.
 
 
13:00 – 15:00
Динамични Виняса преходи: Принципи и вариации
Практиката ни е серия от Асани, които са свързани от определена Виняса последователност. Виняса всъщност означава да ‘подредим нещо по специален или сакрален начин’.
Това прави изпълнението на серията от виняси със синхрон на движение, дишане и внимание, един дълбок ритуал, в който всеки намира уникален начин да вплете своето намерение.
Изследваме еволюцията на нашата практика от ‘какво правим’, през ‘как го правим’, в в посока към висшите принципи на Йога.
 
19:00 ~ 22:00
Киртан и Какао церемония
Наш специален гост ще бъде Александър Петличков и сборна формация, които заедно с Кирил ще пеят мантри, възхваляващи всички аспекти на Божествената енергия.
Киртан медитацията е древна медитативна практика и път на Любовта и предаността към Божественото. Под музикален съпровод се изпълняват мантри на древноиндийския език Санскрит.
Музикалният ритъм и постоянното пеене ни въвежда в дълбоко състояние на свързаност със всичко и всички. Води ни към осъзнаването, че сме едно цяло, неразривно свързани, както помежду си, така и с Висшата сила.
Вибрациите на всяка една от сричките в мантрите има положително влияние върху нервната система и физическото и енергийното тяло, като има и мантри за предпазване или лечение.
 
11 април | неделя
9:00 – 12:00
Ащанга Майсор Стил Практика
 
13:00 – 14:30
Вътрешен Мир: Покана за споделено Медитативно съзерцание
Въвеждаща Пранаяма – Капалабхати, Бастрика, Нади Шодана.
Шунята Випасана – проникновено виждане или медитация върху празнотата .
Чрез осъзнаване, към освобождаване от привързаността и свобода от страданието.
Мантра Джапа – медитация върху Мантра.
🙏
 
За кого са подходящи практиките?
Начинаещи
Напреднали
Учители по йога
 
Вход:
Пълна програма: 100 лв.
2 дни: 80 лв.
1 ден (събота/неделя): 45 лв.
Само 1 практика или 1 работилница : 25 лв.
 
Местата за събитието са ограничени!
 
Необходимо е предварително да запазите Вашата постелка със заплащане на 50% от сумата .
 
Ако искате да се включите в събитието от София, ще спомогнем за организирането на споделено пътуване.
 
За повече информация и записвания:
Ashtanga yoga Plovdiv
https://www.facebook.com/ashtangayogahome/

0882535304 Саня
Ashtanga Yoga 🔱 Kiril Yordanov
https://www.instagram.com/_kiril.yordanov_/
www.kirilyordanov.com
https://www.facebook.com/AshtangaYogaKirilYordanov
 
Тристана Ащанга йога София
www.tristana.bg
https://www.facebook.com/TristanaYogaSofia/

0899424747 Зорница